Hyödyllistä Tietoa

Tästä osiosta löydätte kysymyksiä ja vastauksia, joita safareihimme liittyen useimmiten esitetään. Mikäli ette löydä vastausta täältä, älkää epäröikö ottaa meihin yhteyttä!
Sähköposti: info@wildnordic.fi

Onko safari varattava etukäteen, vai voimmeko liittyä mukaan suoraan toimistoltanne? AvaaSulje

Mikäli matkustatte joulukuussa, joka on kiireisintä aikaamme, on ehdottomasti suositeltavaa tehdä varaus etukäteen. Näin varmistatte paikkanne juuri haluamallanne safarilla teille sopivimpaan aikaan.

Mikäli varauksen tekeminen etukäteen ei kuitenkaan sovi teille, olette aina tervetulleita toimistollemme keskustelemaan vaihtoehdoistanne. Teemme parhaamme löytääksemme teille parhaimman vaihtoehdon!

Kuuluvatko kuljetukset safareidenne yhteyteen? AvaaSulje

Suurin osa safareistamme sisältää kuljetukset Rovaniemen keskustan majoituspalveluista ja takaisin. Lisätietoa tästä saatte jokaisen safarin tarkemmasta kuvauksesta.

Kuljetukset kauempana sijaitsevista majoituksista ovat mahdollisia lisähintaan.

Nouto tapahtuu yleensä 20–30 minuuttia ennen safarin aloittamista ja kuljetus takaisin suoraan safarin jälkeen. Mikäli tahdotte jäädä Joulupukin pajakylään safarin jälkeen, on omatoimisesti pois kulkeminen taksilla tai bussilla helppoa.

Vaikuttaako kuljetusten käyttämättä jättäminen safarin hintaan? AvaaSulje

Kuljetuksen käyttämättä jättäminen ei muuta safarin hintaa.

Kuinka suuria ovat ryhmät safareillanne? AvaaSulje

Uskomme ja panostamme henkilökohtaiseen palveluun, ja tästä johtuen ryhmämme ovat pieniä verrattuna monien muiden toimijoiden safareihin. Useimmiten tämä tarkoittaa vain kahdeksaa moottorikelkkaa enimmillään. Huippusesongin aikaan luku saattaa olla suurempi, mutta näissä tapauksissa ryhmään liitetään aina toinen opas.

Kuinka safarille tulee pukeutua? AvaaSulje

Suurin osa talvisafareistamme sisältää lämpimien ulkovaatteiden käytön safarin aikana (lämpöhaalarit, saappaat, hanskat, kommandopipo, villasukat ja kaulaliina), joten lämpimällä aluskerrastolla varustautuminen on sopivaa ja suositeltavaa. Lisätietoa saatte kunkin safarin tarkasta kuvauksesta.

Sään ollessa todella kylmä (alle 15 astetta) suosittelemme omien takkien ja pitkien housujen jättämistä lämpöhaalareiden alle.

Omien vaatteiden ja varusteiden käyttö safarin aikana on sallittua, mutta suosittelemme aina käyttämään tarjoamiamme vaihtoehtoja.

Sivustonne mukaan safareiden minimiosallistujamäärä on kaksi täyden hinnan maksavaa henkilöä. Matkustan yksin enkä halua maksaa kahden osallistujan hintaa. Mitä voin tehdä? AvaaSulje

Voitte liittyä mukaan safarille, jolla on muita osallistujia jo valmiiksi. Näin maksatte vain oman liittymisenne. Ottakaa meihin yhteyttä (info@wildnordic.fi) teille sopivimpien lähtöpäivien merkeissä, ja autamme teitä mielellämme. Kertokaa myös, tahdotteko liittyä safarille Rovaniemellä vai Ruka-Kuusamon alueella.

Milloin mahdollisuudet revontulien näkemiseen ovat korkeimmillaan? AvaaSulje

Mahdollisuudet revontulien näkemiseen ovat parhaimmillaan taivaan ollessa pilvetön. Suhteellisen yleisen luulon vastaisesti revontulet eivät voimistu kylmällä säällä – taivaan ollessa kirkas myös lämpötila on yleensä alhaisempi.

Revontulia havaitaan yleensä kello 17:00–02:00. Kyseessä on todella vaikeasti ennustettavissa oleva ilmiö, ja näytös saattaa kestää vain muutamia minuutteja ennen haalenemistaan. Hieno näytös voi kestää vain vartin tai puolisen tuntia, mutta upeimpina iltoina revontulet leiskuvat yllämme jopa tunteja.

Kuun kierto ei vaikuta revontuliin. Kirkas kuutamo saattaa valollaan heikentää revontulien näkyvyyttä, mutta toisaalta näiden yhdistelmä on usein tyrmäävän upea.

Mikäli emme näe revontulia revontulisafarin aikana, saammeko hyvityksen? AvaaSulje

Revontulet ovat meistä riippumaton luonnonilmiö, ja täten emme voi taata niiden näkemistä safarin aikana. Revontulien näkeminen riippuu säästä, ajoituksesta ja aurinkotuulen voimakkuudesta.

Emme voi antaa rahallista hyvitystä tai uutta safaria mikäli emme näe revontulia safarin aikana. Teemme kuitenkin parhaamme, että nautitte tarjoamastamme kokemuksesta revontulien tilanteesta huolimatta!

Mitä moottorikelkalla ajaminen vaatii? AvaaSulje

Moottorikelkalla ajaminen on suhteellisen helppoa, mutta oikeaa safaria valitessanne tulisi teidän punnita taitojenne ja innokkuutenne määrää. Lyhyet safarimme sopivat loistavasti vasta-alkajille, ja kokemusta kerrytettyänne voitte halutessanne osallistua myös pidemmille vauhdikkaammille retkillemme.

Suomen lainsäädäntö vaatii, että moottorikelkkaa ajava henkilö on vähintään 15-vuotias ja omistaa voimassa olevan A1-, T-, A- tai B-luokan ajokortin. Pidemmille safareille osallistumiseen vaaditaan vähintään 18 vuoden ikä tai mukaan perheenjäsen, joka ottaa täyden vastuun alaikäisen lapsen toiminnasta safarin aikana.

Moottorikelkan ajaminen alkoholin tai huumausaineiden vaikutuksen alaisena on Suomen laissa kielletty. Varaamme oikeuden tehdä muutoksia safarin kulkuun ja reittiin mikäli koemme tämän aiheelliseksi osallistujien turvallisuuden ja viihtyvyyden kannalta. Varaamme oikeuden myös safarin keskeyttämiseen, mikäli osallistujan toiminnasta havaitaan aiheutuvan mahdollista vaaraa hänelle itselleen tai muille, tai osallistujan havaitaan olevan heikossa terveydentilassa.

Tahtoisin osallistua safarille pienten lasteni kanssa. Onko tämä mahdollista? AvaaSulje

Suurin osa safareistamme soveltuu myös pienille lapsille mainiosti. Moottorikelkkasafareilla sekä lapset että halukkaat aikuiset matkustavat oppaan kelkan vetämässä reessä. Rekikyyti on turvallinen, ja lämpimät porontaljat tekevät matkustamisesta mukavaa. Turvallisuussyistä vain opas saa vetää rekeä.

Vähintään 140 cm pitkät lapset voivat istua ajajan takana moottorikelkan kyydissä. Näin matkustavilta lapsilta peritään aikuisen osallistujan hinta.

Lisätietoja saatte kunkin safarin tarkemmasta kuvauksesta.

Kuinka kovaa ajamme moottorikelkoilla? AvaaSulje

Moottorikelkkareiteillä vallitsevat poliisin valvomat nopeusrajoitukset. Mikäli rajoituksia ei joillain alueilla näy, ovat voimassa seuraavat nopeudet: reitillä korkeintaan 60 km/h, jäällä korkeintaan 80 km/h ja reen kanssa korkeintaan 40 km/h.

Opastetuilla safareilla nopeutemme määräytyy nopeusrajoitusten lisäksi ensisijaisesti ryhmän taitojen mukaan, sillä turvallisuus on aina ykkösprioriteettimme. Oppaan tehtävänä on seurata ryhmän ajotaitoja ja suhteuttaa nopeus niiden mukaiseksi. Myös kelkkareitin kunto ja sääolosuhteet vaikuttavat ajonopeuteemme. Tavoitteenamme on taata turvallinen ja nautinnollinen ajokokemus kaikille, myös ensikertalaisille.

Mitä seuraa moottorikelkalla aiheutuneesta onnettomuudesta? AvaaSulje

Turvallisuus on aina ykkösprioriteettimme kaikilla safareillamme. Hyvästä suunnittelusta ja toteutuksestakin huolimatta inhimilliset virheet ovat kuitenkin mahdollisia.

Moottorikelkat kuuluvat lainmukaisen tieliikennevakuutuksen piiriin. Tämä vakuutus kattaa kaikki ajajalle, matkustajalle ja mahdolliselle kolmannelle osapuolelle onnettomuudesta koituvat kulut, kuten kuljetukset, lääkinnälliset hoidot, sekä sairaala-, lääkäri- ja leikkauskulut. Vakuutus korvaa myös kolmannen osapuolen ajoneuvolle sattuneet vauriot ja korjauskulut. Vakuutus ei kuitenkaan kata onnettomuuden aiheuttajan moottorikelkalle sattuneita vaurioita. Tästä johtuen kaikki moottorikelkkaa ajavat osallistujat allekirjoittavat ennen safarille lähtöä dokumentin, jossa he myöntävät olevansa vastuussa omasta ajamisestaan (kääntyminen, kiihdyttäminen, jarruttaminen sekä lakien, rajoitusten ja ohjeistuksen noudattaminen), omistavansa voimassa olevan ajokortin ja lupaavat olla osallistumatta safarille alkoholin tai huumausaineiden alaisena.

Mikäli onnettomuus sattuu, vastaa opas toiminnasta onnettomuuspaikalla keskittyen ensisijaisesti ihmisten turvallisuuteen ja ensiapuun. Tämän jälkeen opas tutkii onnettomuudessa mukana olleet ajoneuvot ja tekee päätöksen safarin jatkamisesta tai keskeyttämisestä. Päästyämme takaisin toimistollemme henkilökuntamme tutkii mahdollisesti aiheutuneet vahingot ja valmistelee niistä kustannuslaskelman varaosineen ja korjaustyöhön kuluvine tunteineen.

Kuljettajan suurin mahdollinen omavastuuosuus vahingoista on 900€. Osallistujilla on myös mahdollisuus ostaa ylimääräinen vastuuvapautus hintaan 30 €/ajaja, jolloin omavastuuosuuden määräksi jää vain 150€.

Muilla safareillamme suosittelemme voimassa olevaa matkavakuutusta.

Vahingoittaako moottorikelkkailu luontoa? AvaaSulje

Käytössämme olevat ETEC-teknologiaa käyttävät moottorikelkat ovat kulutukseltaan ja päästöiltään todella matalia. Tällä hetkellä moottorikelkkailua ei saa ekologisemmaksi, mutta olemme myös jo mukana sähköllä kulkevien moottorikelkkojen kehittelyprojektissa.

Turvallisuus safareillamme AvaaSulje

Kaikki oppaamme ovat käyneet läpi koulutusohjelman, joka vastaa heidän työnkuvaansa. Jokainen moottorikelkkasafari alkaa ajo- ja turvallisuusohjeistuksella. Ohjeistus tapahtuu englanniksi, muut kielet ovat saatavilla pyynnöstä tai lisämaksusta.

Huomioikaa, että osallistujat ovat vastuussa moottorikelkoille sattuneista vaurioista. Omavastuuosuus on 900€. Opas ohjeistaa kaikki osallistujat tähän liittyen ennen safaria, ja allekirjoittamalla dokumentin vakuutatte suostuvanne ehtoihin.

Pukukoodi seikkailumatkoilla AvaaSulje

Saadaksemme matkastanne pohjoiseen mukavan, tarjoamme käyttöönne seuraavat ajovarusteet safarin ajaksi (ellei safarin kuvauksessa toisin mainita):
> Ajotakki ja -housut tai lämpöhaalari
> Kommandopipo
> Villasukat
> Ajosaappaat (yhden koon isomman kuin normaalisti jättäen tilaa lämpimälle ilmalle)
> Kaulaliina
> Kintaat/ajohanskat
> Kypärä

Tuottehan mukananne seuraavat omat varusteet:
> Aluskerrasto: hengittävää, lämmintä materiaalia
> Sukat: urheilu- tai puuvillasukat villasukkien alla pidettäviksi
> Housut: fleeceä, puuvillaa tai vastaavaa materiaalia, väljästi istuvat
> Paita: korkeakauluksinen, väljästi istuva, puuvillaa tai vastaavaa materiaalia
> Pusero: villaa, fleeceä tai vastaavaa materiaalia
> Ylimääräinen tuulenpitävä kerrasto (suositeltava)
> Putkikauluri halutessanne käytettäväksi kaulaliinan sijaan
> Hattu ja hanskat käytettäväksi vapaa-ajalla

Erityisruokavaliot AvaaSulje

Pyydämme ystävällisesti antamaan tiedot mahdollisista erityisruokavalioista etukäteen jo varausta tehdessänne. Teemme parhaamme kaikkien osallistujien makuhermojen miellyttämiseksi!