Villi Pohjola

Tervetuloa Bomballe!

Tule nauttimaan kanssamme ikimuistoisesta lomasta Bomballa, kauniin Pielisen rannalla. Lähde retkelle Nurmeksen upeaan luontoon, tutustu Pohjois-Karjalaiseen kulttuuriin ja majoitu mukavasti. Suunnitteletpa sitten pidempää lomaa tai lyhyempää irtiottoa arjesta, meiltä löydät majoituksen, aktiviteetit ja vuokravälineet koko perheelle ympäri vuoden. Bomban ja Nurmeksen luonnon peruselementtejä ovat jylhät vaara- ja harjumaisemat sekä kirkasvetiset kauniit järvet. Alueen sydän, mahtava Pielinen, on Suomen neljänneksi suurin järvi. Myös karjalainen kulttuuri on vahvasti läsnä Bomballa.


Kuva: Wild Nordic Finland

Bomba on mainio kohde matkailijalle, joka kaipaa hiljaisuutta, luonnon, veden ja kulttuurin äärellä. Villi Pohjolan Karjalaiskylässä majoitut mukavasti. Myös safaritalomme sijaitsee Karjalaiskylässä. Ohjelmapalvelujemme kautta pääset tutustumaan alueen upeaan luontoon, kulttuuriin ja nähtävyyksiin. Kattava vuokravälinevalikoimamme tarjoaa mahdollisuuden omatoimiseen seikkailuun

Bomban talo ja Karjalaiskylä

Bomba / Karjalaiskylä, mökit talvella. Wild Nordic Finland @wildnordicfinland
Kuva: Studio Korento

Bomban karjalaiskylän päänähtävyys on Bomban talo, joka on kunnianosoitus karjalaiselle rakennusarkkitehtuurille. Talo kertoo alueen historiasta lännen ja idän kohtaamispisteenä. Bomban talo tarjoaa näyttelyitä, putiikkeja ja kahvila. Entisen navetan tilalla sijaitsee Bomban ravintola mahtavine saleineen. 

Karjalaiskylä rakennettiin Bomban talon ympärille täydentämään alueen matkailu- ja majoituspalveluita. Karjalaiskylä sijaitsee Break Sokos Hotel Bomban ja kuuluisan Bomban talon välissä. Alueella sijaitsee mm. kesätori, josta löytyy paikallisia käsitöitä, matkamuistoja ja paikallisia tuotteita sekä pientä syötävää ja juotavaa. Siellä järjestetään myös, näyttelyitä, teemapäiviä ja erilaisia tapahtumia. 

Villi Pohjola tarjoaa majoitusta Karjalaiskylässä. Myös Kalevanhovin safaritalo sijaitsee Karjalaiskylässä. Yrityksille ja ryhmille tarjottavien ohjelmapalvelujemme kautta voit osallistua esimerkiksi karjalaiseen iltaan, Bomba-talon ja Karjalaiskylän kierrokseen tai karjalanpiirakkapajaan. Kysy lisää [email protected].

Pielinen

Lakeland / Bomba, Lake Pielinen and boat in sunset. Wild Nordic Finland, @wildnordicfinland

Pielinen on yli 90 km pitkä ja enimmillään jopa 30 km leveä, pinta-alaltaan Suomen neljänneksi suurin järvi. Saaria on järvessä lähes 1500. Bomban ja Nurmeksen satamat Pielisen äärellä palvelevat veneilijöitä kesäisin.

Pielinen ja sen upeat hiekkarannat ovat kivenheiton päässä Villi Pohjolan Karjalaiskylän majoituksesta. Useat aktiviteettimme suuntautuvat Pieliselle ja sitä ympäröivään luontoon ja kattava vuokravälinevalikoimamme tarjoaa mahdollisuuden omatoimiseen seikkailuun.

Muita käyntikohteita

Vanha kauppala / Puu-Nurmes
suojeltu ja historiallisesti arvokas Puu-Nurmes ja Vanha Kauppala. Pääosa alueen rakennuskannasta on 1880-luvun ja 1930-luvun väliseltä ajalta, ja siksi Puu-Nurmes tunnetaan yhtenä Suomen parhaiten säilyneistä puutaloalueista. Rantaraitti kulkee Vanhan Kauppalan ympäri ja matkan varrella on uimaranta, leikkikenttiä ja näkymät Pieliselle ja Nurmesjärvelle.

Kirkot ja tsasounat
Jo 1500-luvulla ortodoksisen uskon tiedetään vaikuttaneen sielunmaisemaan Pielisen-Karjalan alueella. Ortodoksisia kirkkorakennuksia löytyy Nurmeksen alueelta monia, joiden uskomattoman kaunista arkkitehtuuria pääset katsomaan muun muassa Nurmeksen Pietarin ja Paavalin kirkossa, Valtimon Pyhän Kolminaisuuden kirkossa ja Juuan profeetta Eliaan tsasounassa. Sisustukseltaan pyhäköt ovat monin paikoin hyvinkin koristeellisia ja näyttäviä.

Porokylä
Porokylä on Nurmeksen kaupungin toinen keskustaajama, josta löydät useita ostos- ja ruokapaikkoja. Mutta, mistä ihmeestä Nurmeksen kirkonkylä on saanut nykyisen, hieman erikoiseltakin kuulostavan nimensä? Tarinan mukaan Nurmeksen vanha kirkonkylä paloi maan tasalle kirkkotapulista alkaneesta tulipalosta 20. heinäkuuta 1891. Tämän jälkeen Nurmeksen kirkonkylää on kutsuttu lämmöllä Porokyläksi, sillä kylä kirjaimellisesti “paloi poroksi”. Palon aiheuttaneen kirkon raunioita pääset katsomaan Porokylässä seurakuntakeskuksen vieressä. Ainoasta tulipalossa säästyneestä talosta löydät nykyisin kahvila-konditoria Supikkaan hurmaavine leipomotuotteineen. Lue lisää Porokylän vauhdikkaasta historiasta.

Luontopolut
Bomban ja Nurmeksen alueelta löytyy paljon mielenkiintoisia luontokohteita ja valmiita retekilyreittejä nuotio- ja taukopaikkoineen. Suosituimmat polut ovat kumpuilevassa harjumaisemassa kulkeva Raesärkkien polku, Vanhan Kauppalan ympäri kiertävä rantapolku sekä Pielisen Vinkerlahden rantaa myötäilevä Joukonpolku lintutornille.

Kylpylä ja uimaranta
Viereisestä Break Sokos Hotel Bomba -hotellista löytyy upea kylpylä erilaisine saunoineen, ulkoporeammeineen ja ravintoloineen. Nurmeksessa on uintimahdollisuuksia miltei joka kulman takana. Mukavimmat ja lapsiystävällisimmät uimarannat lapsiperheille löytyvät Nurmeksen satamasta, Bombalta ja Kairikolta. Bomban uimaranta sijaitsee kylpylän välittömässä läheisyydessä, joten pääset pulahtamaan Pielisen aaltoihin vaikka kesken kylpyläreissun.

Miten saapua Nurmekseen?

Pääset Nurmekseen Helsingistä bussilla, junalla tai lentokoneella. Nurmesta lähimmät lentokentät sijaitsevat Joensuussa ja Kuopiossa. Lento Helsingistä kestää noin tunnin.

Joensuusta tai Kuopiosta matka Nurmekseen kestää bussilla noin 2–2,5 tuntia.

Junalla tai omalla autolla matka Helsingistä Nurmekseen kestää noin 6–7 tuntia.

Villi Pohjola Bomba

Tuulentie 4, 75500 Nurmes (Bomba)
[email protected]
Puh. 040 357 3293

Näytä Google Mapsissa