Luotsihotelli

Usein kysytyt kysymykset

Tämä osio antaa nopean katsauksen meiltä useimmiten kysyttyihin kysymyksiin ja näiden vastauksiin. Mikäli et kuitenkaan löydä vastausta täältä, otathan yhteyttä!


Matkustan perheen kanssa tai meitä on enemmän kuin kaksi. Saako huoneisiin lisävuoteita?

Huonehintamme ovat 2 hengelle ja osaan huoneistamme on mahdollista saada lisävuoteita lisämaksusta. Ilmoitathan lisävuodetarpeestasi aina etukäteen. Lisävuode 30 € / henkilö.

Minulla on erikoisruokavalio. Täytyykö minun ilmoittaa siitä etukäteen?

Aamiaisella ja lounaalla tarjottavat ovat laktoosittomia ja gluteenittomia tuotteita saa pyydettäessä. Mikäli teillä on muita allergioita, keittiön henkilökunta auttaa mielellään.

Pyydämme asiakkaita ilmoittamaan erityisruokavaliot ennakkoon osoitteeseen: [email protected]. Ruokailevien ryhmien kohdalla kaikki allergiat ja erikoisruokavaliot on ilmoitettava aina viikko etukäteen.

Matkustan koiran kanssa, voinko majoittua hotellissa?

Kaikenlaiset nelijalkaiset perheenjäsenet ovat tervetulleita hotelliin. Lemmikkihuoneita löytyy hotellin alimman kerroksen huoneista. Lemmikkihuoneista perimme siivouslisän 20 € / viipymä. Muistathan mainita lemmikistäsi varausvaiheessa, lemmikkihuoneita on rajoitetusti. Varaukset [email protected] tai verkkokaupastamme.

Pääsenkö Hailuotoon julkisilla kulkuneuvoilla?

Jos et ole saapumassa omalla autolla, pääset meille myös bussilla. Oulun joukkoliikenteen bussilinja numero 59 kulkee Oulusta Hailuotoon päivittäin. Katso sinulle sopivimmat bussivuorot täältä.

Täytyykö minun ilmoittaa, jos olen saapumassa ryhmän kanssa?

Toivotamme kaikki ryhmät tervetulleeksi vieraaksemme. Pyydämme ilmoittamaan etukäteen, jos olet saapumassa yli 5 hengen ryhmän kanssa. Näin pystymme palvelemaan kaikkia asiakkaitamme sujuvammin! Meihin saat helposti yhteyden sähköpostitse [email protected].

Minne voin jättää auton parkkiin majoittuessani Luotsihotellissa?

Hotellin välittömästä läheisyydestä löytyy tilaa pysäköidä: yleiset pysäköintipaikat löytyvät heti Marjaniemeen tultaessa oikealla tai vaihtoehtoisesti hotellin takana kalasatamasta. Mikäli pysäköit hotellin pihalle, tarvitset parkkiluvan vastaanotostamme. Muistathan liikenneturvallisuuden sekä jättää tarpeeksi tilaa hälytysajoneuvoille! Huomioithan, ettet pysäköi hotellin pihalla rakennusten ovien eteen tai kulkuväylille.

Voinko vierailla majakassa?

Marjaniemen majakka on Suomen pohjoisin toimiva majakka, josta matkailijat pääsevät ihastelemaan maisemia sekä majakan kiehtovaa valokoneistoa, ja tämän vuoksi majakkaan pääsee vain valtuutettujen oppaiden kanssa. Kesästä riippuen noin juhannuksesta koulujen alkuun saakka Hailuodon paikallisoppaat järjestävät päivittäin opastettuja kierroksia majakkaan. Tarkista majakan aukiolon tarkat päivämäärät ja kellonajat täältä Vuosittaisiet aukiolot päivittyvät sivulle heti niiden vahvistuessa. Muina aikoina majakkavierailut järjestyvät ryhmille tilauksesta.

Hailuotoon kuljetaan lautalla. Mitä minun on hyvä tietää lauttaliikenteestä?

Lautta on ilmainen kaikille, eikä sille voi varata paikkoja. Lauttamatka kestää noin 25 minuuttia. Matkailijat käyttävät oikeanpuoleista kaistaa, hälytysajoneuvoille sekä etuajo-oikeusluvan omaaville ajoneuvoille on erilliset, merkityt kaistat. Lautta liikennöi aikataulun mukaisesti ympäri vuoden. Paikalla kannattaa olla hyvissä ajoin. Tapahtumien ja kesälomakauden aikana jonot voivat olla hetkellisesti pitkät. Lautta-aikataulut löydät täältä.

Voiko hotellilla ladata sähköautoa?

Hotellilla on mahdollista ladata sähköautoa Schucko- ja työmaapistokkeesta. Luotsihotellilla ei ole latausjohtoja. Tuothan oman laturin mukanasi.

Hinta sähköauton lataukselle asiakkaille on 10 € / yö.