Tahko aerial photo in summer, Lakeland / Wild Nordic Finland, @wildnordicfinlandTahko aerial photo in summer, Lakeland / Wild Nordic Finland, @wildnordicfinland
Villi Pohjola

Tervetuloa Tahkolle!

Tahko on todellinen aktiivilomailijan paratiisi! Jylhät rinnemaisemat ja järviluonto lumoavat sekä tarjoavat aktiviteetteja jokaiseen makuun ympäri vuoden – niin lumella, maalla kuin vesillä.


Kuva: Wild Nordic Finland

Vuokraa moottorikelkka tai osallistu ohjatulle retkelle. Tahkon loistavat kelkkareitit sopivat monentasoiselle kelkkailijalle. Vuokraa sähköavusteinen fatbike tai lumikengät ja lähde pyöräilemään tai lumikenkäilemään Tahkon maisemiin! Tahkovuoren huipulta avautuu postikorttimaisema järvinäkymineen ja retkeilyreitistö on kattava. Tahkovuoren ohella vesistöt hallitsevat maisemaa ja houkuttelevat kesäisin suppailemaan, veneilemään tai kalastamaan.

Moottorikelkkailu

Vauhdin hurmaa, Tahko, moottorikelkkailu, talviaktiviteetti, Villi Pohjola / Wild Nordic Finland @wildnordicfinland
Kuva: Wild Nordic Finland

Tahko vetää kelkkakansaa! Vahvuutena ovat keskeinen sijainti, mielenkiintoiset reitit, maisemiltaan upeat taukopaikat sekä todella monipuolinen palvelutarjonta.

Tahkon kelkkareitit tarjovat vaihtoehtoja niin vasta-alkajille kuin kokeneemmille kuskeille. Vuokraa moottorikelkka tai lähde ohjatulle moottorikelkkasafarille!

Tahkovuori ja retkeilyreitit

 

Tahko aerial photo in summer, Lakeland / Wild Nordic Finland, @wildnordicfinland
Kuva: Wild Nordic Finland

Tahkovuoren huipulta avautuu komea postikorttimaisema Tahkon ympäristöön ja Syväri-järvelle. Vuoren huipulla on näköalatorni ja sinne pääsee maisemahissillä, retkeilyreittejä pitkin tai kapuamalla 1054 rapun Tahkon portaat.

Tahkovuori tarjoaa kattavan retkeily- ja maastopyöräilyreitistön tulistelupaikkoineen, laavuineen ja käyntikohteineen. Tahkon neljää eripituista hyvin merkittyä rengasreittiä on helppo yhdistellä mieleisekseen. Vaikka korkeuserot ovat suuria, niin pieni hikoilu kannattaa jo pelkän huikean maiseman vuoksi! Rahasmäen laavu, Rahasmäen vanhan kaivoksen kirkasvetisen louhoslammen rannalla sijaitseva taukopaikka sekä lähellä Tahkorinteiden huippua sijaitseva Mäkiaution rotko ovat myös vierailemisen arvoisia kohteita.

Suomen neljänneksi suurin hiihtokeskus
Tahko on myös Suomen neljänneksi suurin hiihtokeskus heti pohjois-Suomen suurimpien keskusten jälkeen. Tahkovuoren hyvinhoidetut rinteet tarjoavat mahdollisuuden myös lasketteluun.

Lähde retkelle
Sähköavusteisella fatbikellä pääset retkeilemään Tahkon reiteille helposti ympäri vuoden. Talvisin lumikenkäily Tahkon upeissa puitteissa on varteenotettava vaihtoehto. Villi pohjolan välinevuokraus Tahkolla toimii osoitteessa Sääskiniementie 560, missä sijaitsee myös Tahkon reittien virallinen lähtöpiste.

Ympäröivä vesistö

Tahko, Syväri / kesä-aktiviteetit, Villi Pohjola / Wild Nordic Finland @wildnordicfinland
Kuva: Anu Mäkinen @mainas_kuva

Ympäröivä vesistö on oleellinen osa Tahkoa. Komeat järvet satoine saarineen hallitsevat maisemaa. Maisemaa hallitsee Syvärijärvi, jonka sadoista saarista löytyy useita laavuja ja tulistelupaikkoja. Viehättäviä vesiretkeilykohteita aivan Tahkon tuntumassa ovat mm. Kammonluoto ja Aholansaari, joille pääsee vaikkapa meloen tai soutaen. Sup-laudan, soutuveneen tai kokonaisen soutuvenepaketin voit vuokrata paikan päältä. Jos kalastus on sinun juttusi, suuntaa kala-apajille. Osallistu vaikka kesäiselle “Keskiyön kalaretkelle” asiantuntevan oppaan mukana.

Tahkon kesäaktiviteetit ja vuokravälineet

Aholansaari

Tahko / Kesäpäivä Aholansaaressa, kesä-aktiviteetit, Villi Pohjola / Wild Nordic Finland @wildnordicfinland
Kuva: Anu Mäkinen @mainas_kuva

Aholansaari on historiallinen käyntikohde aivan Tahkon kupeessa Syväri-järvessä. Saarella on edesmenneiden isäntien, Paavo Ruotsalaisen kotimuseo Paavon pirtti 1800 -luvulta, sekä Kleofas Hyvämäen kesäpappila 1900-luvun alkupuolelta. Alueella on myös upea 800-paikkainen ulkokirkko.

Opastettu ohjelmapalvelumme “Kesäpäivä Aholansaaressa” vie sinut opastetulle historiakävelylle museosaareen.

Tahkon kesäaktiviteetit ja vuokravälineet

Villi Pohjola Tahko

Villi Pohjola Tahko
Sääskiniementie 560
73310 Nilsiä (Tahkovuori)
[email protected]
Puh 0500 588 888

Näytä Google Mapsissa