Luotsihotelli

Perämeren suurimmalla saarella, majakan juurella sijaitseva Luotsihotelli tarjoaa vierailijoilleen upeat
näkymät merelle saaren kansallismaisemien keskellä. Hailuodon rauhallinen saaristolaiselämä on omiaan niille,
jotka haluavat päästä hetkeksi irti kaupunkien sykkeestä. Saaren monipuolinen luonto hiekkarantoineen ja jylhine metsineen kutsuu rentoutumaan veneilyn, retkeilyn, marjastuksen ja metsästyksen parissa.

Rantaniityt vaihtuvat jäkäläkankaiksi ja edelleen kangasmetsiksi, kun retkeilijä vaeltelee Marjaniemestä syvemmälle saariston luontoon. Risteilevät polut ja vaihtelevat näkymät tekevät Hailuodosta nautinnollisen kohteen myös maastopyöräilijöille.

Paras paikka majoittua Hailuodossa on omaperäinen Luotsihotelli, joka sijaitsee edelleen toiminnassa olevan
majakan juurella Marjaniemen päässä. Entisessä luotsiasemarakennuksessa toimiva hotelli tarjoaa hienot näkymät
Perämerelle niin ravintolasta, terassilta kuin useimmista huoneistakin. Meillä on tarjolla esteettömiä majoitus- ja ravitsemuspalveluita.

Aukioloajat

Luotsihotelli on pääasiassa auki kesäkuukausina, mutta palvelee myös tilaushotellina ryhmille ympäri vuoden. Suosittelemme lämpimästi Luotsihotellia unohtumattomana paikkana kokouksille ja juhlille.
Kysy lisää!

Aukioloaikamme 2020:
Päivittäin ajalla 01.05.–31.10.
Päivittäin ajalla 14.12.–03.01.

Majoitus

Vierailit Hailuodossa sitten perheesi tai ystäviesi kanssa tai kenties etsit inspiroivaa rauhaa yksin, Luotsihotelli tarjoaa sinulle erinomaiset majoitusmahdollisuudet. Saaren ainutlaatuisen merellinen tunnelma on tuotu tärkeäksi osaksi hotellia, mikä todella erottaa sen tavanomaisemmista majoitusmahdollisuuksista. Tule ja koe saaren tunnelma!

Ravintola

Luotsihotellin ravintola Aava toivottaa sekä hotellivieraat että muualta saapuvat kävijät tervetulleeksi nauttimaan maittavia aterioita. Tärkeänä ravintolan erikoisuutena on, että jokainen ateria sisältää meritunnelman mukaisesti aina kalaa muodossa tai toisessa. Tämä yhdistettynä ravintolan suuriin, erinomaisen merinäköalan tarjoaviin ikkunoihin luo jokaisesta vierailusta erityisen vuorokaudenaikaan tai säähän katsomatta. Palvelemme mielellämme myös ryhmiä.

Juhlat ja häät

Hailuodon Luotsihotelli on suosittu paikka erilaisille juhlille, esimerkiksi häille ja merkkipäiville. Jo saaren tunnelma ja maisemat erottavat nämä juhlat muualla järjestetyistä ainutlaatuisina, ja hotellin monipuoliset palvelut ja moneen taipuvat tilat luovat erinomaiset lähtökohdat toimiville järjestelyille. Järjestä unohtumaton päivä luonamme Hailuodossa!

Kokouspaketit

Jos tiimisi siirtäminen pois toimistosta muualle tuulettumaan tuntuu ajankohtaiselta, ei Hailuotoa sopivampaa paikkaa liene. Hotellin muokattavissa olevat kokoustilat, tehokkaiden päivien oheen helposti järjestettävät ruokailut sekä mahdollisuus viihtyisään majoitukseen luovat loistavat puitteet sekä muutaman tunnin palavereille että monen päivän aivoriihille.

Sauna

Meri-ilmassa vietetyn päivän jälkeen on aika rentoutua Luotsihotellin saunan hyvissä löylyissä. Erilliset miesten ja naisten saunavuorot kuuluvat hotellihuoneen hintaan. Myös yksityisvuoroja on varattavissa erikseen.

Miten perille?

Hailuoto on yhdistetty mantereeseen Oulunsalosta lähtevillä ilmaisilla lautoilla. Talvisaikaan saareen johtaa olosuhteiden mukaan käytössä oleva jäätie, joka mahdollistaa liikkumisen ilman aikatauluja. Luotsihotellille pääsee Oulusta kulkevalla bussilla sekä tietenkin omalla autolla että pyöräillen.

Katso lautta-aikataulut täältä
Katso linja-autoaikataulut (nro 59) täältä .

Hailuoto on ideaali paikka helpolle patikoinnille ja retkeilylle – kauniit metsäpolut, ihastuttavat rantahietikot ja ainutlaatuinen maasto näköaloineen tarjoavat nautinnollisia seikkailuja koko perheelle.
Moni ottaa pyörän mukaan Hailuotoon päästäkseen liikkumaan vaivattomasti paikasta toiseen. Huviretki rannalla on ilmeinen vaihtoehto monelle vierailijalle.
Hailuoto tunnetaan myös lintubongarin paratiisina, sillä saarella on tavattu yli 300 eri lintulajia. Saarella sijaitsee jopa emufarmi.

Luotsihotellissa sijaitseva Metsähallituksen luontonäyttely on ehdoton kohde kaikille hotellissa majoittuville, mutta saarella on myös monia muita mielenkiintoisia kohteita.
Kniivilän kotiseutumuseo tutustuttaa kävijän saaren paikallishistoriaan esittelemällä tilan omistaneen suvun vaiheita sekä lukuisaan määrään tärkeitä esineisiin maatalouslaitteista kalastustarvikkeisiin.
Pohjoisrannalla sijaitsee saaren vanhin maamerkki, Keskiniemen pooki (1858). Pyydämme huomioimaan, että suuri osa kohteista on suljettuna kesäkauden ulkopuolella.